...

Varför du ska använda video i ditt företag

Innehållsförteckning:

Vilken typ av video menar vi?

Självklart finns det väldigt många olika typer av video som du kan använda i ditt företag som marknadsföring eller som reklam & förtroendebyggande material. I dagens inlägg går vi igenom alla dessa 3 typer av video och hur de kan hjälpa ditt företag att växa och så klart varför du ska använda video i ditt företag.

Förtroendebyggande video

Vi börjar med att beskriva förtroendebyggande video som har syftet att bygga upp förtroendet för ditt företag hos dina kunder. Förtroendebyggande videor kan se olika ut, kanske gör ni lite videor på Linkedin där personal deltar eller kanske skapar ni videor om era produkter och tjänster. Här kan ni köra så kallad BTS Content,  vilket står för ”Behind the scenes” som på svenska kan översättas till ”bakom kulisserna” där ni ger en unik inblick i er verksamhet.

Drönarvideo

Ett lite mer modernt sätt att ge dina kunder en inblick i er verksamhet är genom att använda drönarvideo. Självklart kan drönarvideo se annorlunda ut beroende på vilken bransch eller nisch ni jobbar mot i ert företag. Drönarvideo i sin natur ger ett wow intryck redan från start och håller era kunder och potentiella kunder engagerade längre.

Reklamvideo

Ett till sätt företag moderniserar sina verksamheter är genom reklamvideor som kan komma i många olika former. Idag skapar företag reklamvideor eller anlitar en filmare som kan skapa reklamvideor för att exempelvis marknadsföra företagets produkter eller tjänster. Vanligtvis kan man visa mer utav hur en produkt ska användas genom videor jämfört med bara bilder.

Video som marknadsföring

Nuförtiden börjar företag inse värdet video kan ha i deras marknadsföring men det är inte alldeles så tydligt varför, så vi tänkte kolla på lite statistik om hur video kan påverka din verksamhet.

Mer än hälften av konsumenter som deltog in enkät av Google nämner att en video de sett online har hjälpt dem att bestämma vilket varumärke/företag de ska välja.

4/5 som deltog in enkät av Google nämner att video har hjälpt dem att lära sig något nytt eller minimera deras stress.

Behöver man dyr videoutrustning?

Vi tycker att du som företagare håller det enkelt när det gäller utrustning åtminstone till en start rekommenderar vi att du använder det du har i fickan, ett extremt värdefullt verktyg som du kan använda i din verksamhet.

För dig som filmare som läser det här inlägget vill vi att du inte oroar dig över ”bling bling” inom videografi så att säga och med det menar vi dyr utrustning. Kom ihåg att du blir anlitad på grund utav dina skills och inte din utrustning! Vi rekommenderar därför att du använder det du har nu alltså  din kamera och böja filma!

Hur sätter jag igång?

Oroa dig inte alldeles för mycket över kvalitén, det utvecklar ni med tiden. Vi började med att skapa videor flera år sedan och till en början var inte våra videor så bra men vi utvecklades med tiden och våra videor har blivit så mycket bättre. 

Vi rekommenderar att ni börjar med BTS material eller bakom kulisserna helt enkelt & det räcker med endast 3 enklare videor i veckan!

När ni sedan ser värdet i enkla bakom kulisserna video kan ni börja med reklamvideor för era produkter och i dessa implementera olika format. Om ni under processen vill ha bättre och mer professionella videor finns alltid vi här för att hjälpa er!

Innehållsförteckning:

Läs fler av våra inlägg

Vi har samlat de allra flesta av våra inlägg på vår inläggsida, klicka på knappen nedan för att snabbt komma till vår blogg och kanske läsa vidare på ett annat inlägg!

StudioVR - Reklam & Webbyrå
StudioVR - Reklam & Webbyrå

Denna artikeln är skriven av oss på StudioVR för att hjälpa ditt företag att växa. Bläddra gärna igenom fler av våra kostnadsfria artiklar eller om du vill lära dig mer kan du även boka ett kostnadsfritt visionsmöte genom att klicka på knappen nedan:

Optimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.