...

Varför ditt företag behöver lokal marknadsföring

Innehållsförteckning:

Vad är lokal marknadsföring?

Digital marknadsföring kan göras på många olika sätt, exempelvis: sökmotormarknadsföring, betalda annonser, content marknadsföring, lokal marknadsföring och så mycket mer! Många företag testar sig fram i denna djungel med flera olika typer av marknadsföring för att i slutändan hitta den bästa typen eller det mest effektiva sättet att marknadsföra sitt företag på.

Alla företag är olika och har därför också inte alltid samma behov när det kommer till marknadsföring, det är därför viktigt att ni utvärderar er situation och ser om den typen marknadsföring ni vill använda är lämpligt för ert företag. Lokal marknadsföring passar alldeles perfekt för företag som vill slå till det rejält i sin stad och få fler besökande kunder eller helt enkelt för att försöka konkurrera med större företag fast specifikt i en stad eller ett område. 

Men vad är lokal marknadsföring egentligen? Lokal marknadsföring är en blandning av flera olika större huvudområden inom marknadsföring, exempelvis SEO, däremot med fokus på ett geografiskt och lokalt område. Det är ett bra sätt att få in flera kunder och bygga upp sitt varumärke lokalt men det finns mycket fler anledningar till varför ditt företag behöver lokal marknadsföring.

Varför ditt företag behöver lokal marknadsföring?

Det finns många anledningar varför ditt företag borde använda lokal marknadsföring. Vi tror däremot att det finns två större anledningar, vilket är först och främst bättre resultat lokalt men också möjligheterna att bygga nya relationer och samarbeten lokalt. 

Bättre resultat lokalt

Lokal marknadsföring är heltäckande och kan användas som en separat strategi för att nå ut lokalt. Det finns idag mycket statistik som talar för lokal marknadsföring. Enligt en undersökning av Google så visar det sig att hela 88% av de som gör lokala sökningar på Google också besöker ett lämpligt företag inom 1 vecka.

Driv & bygg nya relationer

Lokal marknadsföring handlar inte bara om bättre resultat rent ekonomiskt men också att företaget får en möjlighet att synas lokalt & sedan bygga relevans lokalt, vilket ofta leder till att du får en chans att ta del av nätverk och bygga starka relationer med andra företagare.

Hur skapar man med lokal marknadsföring?

En bra fråga många förtagare ställer sig när de vill sätta igång med lokal marknadsföring är hur man faktiskt börjar med att skapa lokal marknadsföring. Vi har därför valt att göra en enkel men heltäckande guide i hur du som företagare kan sätta igång med grunderna i lokal marknadsföring nedan.

Steg 1 - Skapa en företagsprofil på Google

En viktig del av lokal marknadsföring är skapandet av en företagsprofil på Google. Med en företagsprofil på Google syns ditt företag med ert företagsnamn på Google helt kostnadsfritt. När någon söker efter ert företagsnamn syns er adress med ert kontor men också omdömen. Men en företagsprofil på Google behöver vara attraktiv för att få goda resultat och det är där optimering blir relevant.

Steg 2 - optimera er företagsprofil på Google

Skapandet av en företagsprofil på Google är ett stort steg inom lokal marknadsföring men vill ni synas ordentligt behöver er profil också vara optimerad för att synas. Det finns en rad olika saker du kan göra för att optimera er företagsprofil på Google. Vi har faktiskt skrivit en artikel om hur du kan optimera bolagets företagsprofil på Google. Klicka nedan för att läsa:

Steg 3 - Utforska lokal SEO

En ännu större del av lokal marknadsföring som många företagare glömmer om är att utforska alternativen inom lokal sökmotoroptimering. Implementering av lokal sökmotoroptimering är ett strålande sätt att synas olika söktermer och sökord som är relevanta i ditt företags ort eller där ni är verksamma.

Utveckla er lokala marknadsföring

Använd lokal marknadsföring för att slå till det rejält lokalt! Vi tror på lokal marknadsföring och påverkan det kan ha på din verksamhet både idag men framförallt i framtiden. Det finns många sätt att bli bättre på lokal marknadsföring men en sak vi rekommenderar är att lära sig mer. Vi skriver därför löpande kostnadsfria artiklar om blandat annat lokal marknadsföring för att hjälpa dig och ditt företag på er resa.

Innehållsförteckning:

Läs fler av våra artiklar​

Vi har samlat de allra flesta av våra inlägg på vår inläggsida, klicka på knappen nedan för att snabbt komma till vår blogg och kanske läsa vidare på ett annat inlägg!

StudioVR - Reklam & Webbyrå

StudioVR - Reklam & Webbyrå

Denna artikeln är skriven av oss på StudioVR för att hjälpa ditt företag att växa. Bläddra gärna igenom fler av våra kostnadsfria artiklar eller om du vill lära dig mer kan du även boka ett kostnadsfritt visionsmöte.

Optimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.