...

Vad är SEO?

Innehållsförteckning:

Vad är egentligen SEO?

En fråga som många företagare ofta ställer sig är just denna fråga: vad är SEO? Det står för Search Engine Optimazation eller sökmotoroptimering som det heter på svenska är som det låter ett olika sätt att sätt att optimera sin hemsida för att uppnå bättre sökresultat på populära sökmotorer exempelvis som Google.

Ett bra exempel som visar vikten av SEO är: Tänk att ni har en världens största fotbollsarena men inga supportar kan hitta dit – ungefär så kan det se ut för dina kunder om er SEO inte är bra.

I denna guide går vi igenom grunderna i sökmotoroptimering för dig som är ny eller bara vill lära dig mer om vad sökmotoroptimering egentligen är.

Olika områden inom Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering är naturligtvis ett stort ämne med mycket nyanser och mycket att tänka på men för att hålla det enkelt har vi valt att dela upp denna artikeln i två av de vanligaste områden inom sökmotoroptimering nämligen vad som sker på sidan alltså on page sökmotoroptimering och vad som inte sker på sidan eller off page som det kallas.

On page - Sökmotoroptimering

On page optimering är precis som det låter allt som sker på sidan i syfte av att förbättra sidans chanser att uppnå bättre sökresultat. Här finns det många saker man kan göra för att utveckla sin sida, läs gärna om alla våra råd lite längre ner.

Off page - Sökmotoroptimering

Off page optimering är också likt namnet i vad man faktiskt gör men kanske inte är så självklart. Off page optimering innebär i stort sätt allt du gör utanför sidan i syfte av att förbättra sidan för att få bättre sökresultat.

Hur får man bättre on page - Sökmotoroptimering?

Det finns naturligtvis många saker du kan göra för att få bättre on page sökmotoroptimering. Vilka saker finns det som du kan göra som är enkelt men fortfarande är väldigt effektivt för bättre resultat? I denna guiden ger vi tips på de två viktigaste sakerna inom on page optimering nämligen metadata & användarvänlighet.

Metadata & titlar

Metadata & titlar är det som syns i sökresultaten, det är en möjlighet för er att påverka era kunders första inblick i vad ni gör. Det är däremot viktigt att beskrivningen är korrekt med vilket innehåll som faktiskt finns på sidan annars riskerar ni att få sämre resultat i form av minskad trovärdighet.

Användarvänlighet

Ett ämne som är viktigt att nämna är användarvänlighet. Många företag glömmer att Google faktiskt bara är en sökmotor som vill göra det lättare & mer bekvämligt för deras användare att hitta rätt relevant innehåll. När det kommer till användarvänlighet är det viktigt att hålla hemsidan snabb och enkel att navigera för en bekväm upplevelse för kunden.

Hur får man bättre off page - Sökmotoroptimering?

När det kommer till off page SEO handlar det ofta om vad du gör utanför sidan för att positivt försöka påverka era sökresultat. Det handlar primärt om två områden dels länkbygge men också hur ni använder era sociala kanaler inom er strategi.

Länkar

Länkar är enormt viktig del av sökmotoroptimering. Om innehållet är bra och trovärdigt kan du bli din sida bli en källa för andra hemsidor som skriver om ett liknande ämne. Detta leder till dels ger mer trafik till sidan men framförallt handlar det om trovärdigheten samt auktoriteten ni får inom ämnet i fråga.

Sociala kanaler

Sociala kanaler är er möjlighet att sprida innehållet på er sida för att förhoppningsvis få fler som läser innehållet. När fler läser ert innehåll finns det en stor chans att ni får fler som också delar det ni skapar vilket ökar sidan popularitet.

Underskatta aldrig långsiktighet

Bygg en långsiktig strategi på Google för att växa digitalt. Långsiktighet är obligatoriskt för bra sökmotoroptimering då det ofta tar långt tid att bygga upp en ordentlig hemsida. Vi säger underskatta inte långsiktighet och påverkan en långsiktigt strategi kan ha på både ert varumärke digitalt men också era resultat.

Innehållsförteckning:

Läs fler av våra artiklar​

Vi har samlat de allra flesta av våra inlägg på vår inläggsida, klicka på knappen nedan för att snabbt komma till vår blogg och kanske läsa vidare på ett annat inlägg!

StudioVR - Reklam & Webbyrå

StudioVR - Reklam & Webbyrå

Denna artikeln är skriven av oss på StudioVR för att hjälpa ditt företag att växa. Bläddra gärna igenom fler av våra kostnadsfria artiklar eller om du vill lära dig mer kan du även boka ett kostnadsfritt visionsmöte.

Optimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.