StudioVR F&V

Behöver ni hjälp med sökmotoroptimering?

Syns ni inte så finns ni inte

Nuförtiden är det väldigt vanligt med en snygg hemsida i fokus. Dessvärre räcker det inte bara ha en snygg hemsida. Dina kunder förväntar sig att kunna hitta ditt företag på Google när de är intresserade av att köpa era produkter eller tjänster.

Inom er nisch med er målgrupp finns det nästan alltid specifika sätt att nå ut och attrahera era nya potentiella kunder. Digital marknadsföring är mångsidigt. Börja använd SEO inom er digitala marknadsföring idag för att ytterligare synas.

Naturligtvis arbetar vi med både off och on page SEO, vilket för er innebär att ni i princip kan få alla delar inom SEO i ett paket.

Tablet-pc-png-transparent-studiovr-sökmotoroptimering Sökmotormarknadsföring

Vad är sökmotoroptimering?

Sökmotoroptimering eller förkortningen SEO är när man optimerar sin hemsida för att synas högt på Google men oftast innebär det även att man optimerar hemsidan för att hjälpa sin potentiella kund som besöker sidan. Sökmotoroptimerings grunderna är egentligen inte allt för svåra att förstå sig på men för en ny eller utdaterad hemsida så kan det innebära en del arbete då hemsidan oftast saknar en god grund inom sökmotoroptimering.

Hur används sökmotoroptimering?

De allra flesta företag har idag något typ av SEO arbete som sker löpande vare sig om det är av en anställd eller inhyrd byrå. SEO kan för er helt enkelt vara ett löpande arbete där en hemsida och dess inlägg ska optimeras för att både synas på Google men även ge en bekväm upplevelse för era potentiella kunder. Att arbeta med SEO är nödvändigt men kan vara komplicerat eller långtråkigt. Naturligtvis finns vi här för att hjälpa er.

Vad är skillnaden mellan off page och on page SEO?

On page SEO innefattar alla detaljerade grunderna inom sökmotoroptimering, exempelvis arbete med titelstruktur, meta beskrivning, sidkarta och hastighetsoptimering. Ett on page SEO arbete är nödvändigt för att göra sidan enkel att navigera för besökare men även för att Google ska kunna förstå vad sidan har syfte och struktur. Hos oss kan ni välja om ni vill göra delar av on page arbetet själva eller om ni önskar så kan vi ta hand om allt inom er on page SEO.

Off page SEO är däremot ett mer diffust arbete som innebär fokus på bra innehåll. Off page SEO är helt enkelt allt som sker utanför sidan. Exempel på off page SEO är att man arbetar med bygga länkar till sin sida för att öka trovärdigheten hemsidan har till Google. Naturligtvis ett företag fördelaktigt bygga upp dessa länkar i samband med samarbeten med andra företag. Off page SEO är en stor rankningsfaktor enligt Google och därför är det väldigt viktigt att ert företag arbetar med det. 

Fördelar med Sökmotoroptimering

Ökad Synlighet

Sökmotoroptimering har många fördelar men en av de mest självklara är nämligen att ert företag kan synas mer. Ni syns även på relevanta platser, alltså på sökningar som sker på Google. Ni får möjligheten att nå ut till era besökare som också kan leda till att ni fler potentiella nya kunder vilket i sin tur kan leda till en ökad omsättning.

Kostnadseffektivt

Digital marknadsföring är traditionellt resurskrävande men sökmotoroptimering skiljer sig oftast. Naturligtvis kan till en början sökmotoroptimering också kosta en del men efter ett tag bygger ni er sida så att ni kan få organiska besökare som inte kostar. Det kostar inte när en besökare klickar eller köper som i sökmotormarknadsföring (SEM).

Ökad trovärdighet

Att bygga ert förtroende på internet kan även anses vara komplicerat men med sökmotoroptimering attraherar ni kunder till era sökord genom att ni hjälper era kunder att hitta vad de letar efter. Varje besökare som får sin fråga besvarad av ett av era inlägg kommer eventuellt vilja dela inlägget eller hemsidan vilket både leder till att nå får ökad trafik men också trovärdighet.