Porträttfotografi lund

Porträttfotografi är grunden till många olika typer av stilar inom fotografi. Vi hjälper er med de flesta av era behov inom just portrtättfotografi. Vi har darför nedan skapat en lista för att göra det lättare för dig som konsument att förstå vad som gör porträttfotografi bra. 

Många vet redan att finns det enormt många stilar och nischer inom fotografi där fokuset ofta är hur man tar bra foton. I dagens artikel ska vi gå igenom varför alla borde lära sig hur man blir bättre på porträttfotografi, med flera olika tips som du kan använda för att bli en bättre fotograf.

Vi vill börja med att förtydliga att fotografi innebär kontinuerlig utveckling utan ett direkt slut. Det vi  menar med det här är att alla vi som fotografer åtminstone till en viss grad är perfektionister, vilket vi anser är dåligt då vi alltid måste sträva till att bli bättre och för vi kan aldrig bli perfekta. 

Bakgrundsoskärpa!!

Med det sagt går vi rakt in på några tips som kan hjälpa just dig bli en bättre porträttfotograf. Det första tipset är bra bakgrundsoskärpa som kan uppnås på flera olika vis, med bra bakgrundsoskärpa är alltid personen i fokus och bilden blir helt enkelt mer naturlig utan för mycket störande moment i bakgrunden. För det första går det att få mer bakgrundsoskärpa genom att öka brännvidden eller använda ett så kallat teleobjektiv, det går även att uppnå med mer stängd bländare (observera dock att detta kan ändra ljusförhållandet i bilden). Det finns så klart fler sätt men dessa hjälper mest. 

Kom ihåg att alltid ha personen i fokus

Vårt andra tips är att alltid ha personen i fokus, bland annat genom att fråga om vilka typer av bilder personen gillar, professionella modeller vet ofta bäst om vilken vinkel som skapar bästa fotot. Var aldrig rädd att involvera personen både före och efter fotot! Målet ska alltid vara att presentera subjektet på bästa vis.

Testa nya platser

Vårt tredje tips är att alltid testa nya platser, då vi vet att det ökar kreativiteten och i sin tur gör dig mer vass. Vi vet att detta kan vara svårt om man gillar en specifik plats men vi lovar att det är värt det så testa det idag! Vi arbetar ofta i Lund där man lätt kan bli bortförskämd som en fotograf då det finns många fina platser att testa sina kunskaper. 

Bättre ljusförhållanden

Vårt fjärde tips är att göra det lättare för dig själv och ta foton under bättre ljusförhållanden, vilket ofta betyder att du som fotograf inte bör ta porträtt i direkt solljus då subjektet inte ser bäst ut, samma princip gäller med alla typer av extrema ljuskällor som inte modifieras för att bli “mjukare”. Men bättre ljusförhållanden betyder inte perfekt utan du kan ta porträtt även vid kvällstid, men var försiktig då och kom ihåg att alltid ha ett stativ vid sämre ljustillstånd.

Sist men inte minst ta många foton!!!

Mitt sista tips kanske låter lite tråkigt men det är faktiskt inte det utan det är varför vi fotografer bör älska att ta foton. Vi ska inte vara för rädda att ta många foton då det har många fördelar, för det första kan vi välja bland fler foton att redigera, för det andra får vi fler bra foton och slutligen blir vi bättre fotografer då fler foton ger oss mer chanser att göra fel och sedan lära oss för att kontinuerligt utvecklas. 

Är du är intresserad av professionell porträttfotografering inom Lund?

Tveka då inte på att använda formuläret nedan för berätta exakt vad du önskar. Skriv gärna in alla uppgifter nedan för att vi lättare ska kunna se om vi kan hjälpa just dig. 

Copyright I 2021 I StudioVR F&V