...

Behöver man dyr utrustning för reklamfotografering?

Innehållsförteckning:

Vad är reklamfotografering?

Reklamfotografering kan kortas definieras som fotografering du gör som reklam ofta till ditt eget företag eller för dig som fotograf, en tjänst som du kanske erbjuder till företag för att bidra till deras reklam/marknadsföring.

För att veta vilken utrustning man kan behöva så måste vi först definiera vad reklamfotografering och sedan så klart gå lite djupare på olika kategorier inom reklamfotografering.

Finns det olika typer av reklamfoto?

Det korta svaret är självklart ja! Egentligen så finns det väldigt många nischer och områden inom fotografi där kunskap hos en fotograf oftast kan överlappa. 

Vi har valt att i denna artikeln hålla det enkelt och definiera 2 nischer inom reklamfotografering som man i huvudregel refererar till vid projekt. För att kunna rekommendera utrustning tycker vi att det är bäst bryta ner kategorierna i dessa två följande nischer.

Traditionell reklamfotografering

Vi kallar det för det gamla vanliga helt enkelt när ditt företag behöver material för att marknadsföra skapa reklam för era produkter.

Ofta tas dessa bilder i någon typ av studio men kreativitet hindrar aldrig dig för att ta produktbilder utomhus, för dig som är riktigt vass på redigering finns även många möjligheter att hålla nere kostnader för produktbilder.

Intern reklamfotografering

Vi definerarar bilder på anställda & profilbilder eller kanske bilder under event med anställda som intern reklamfoto då det handlar om fotografi i de flesta fall på människor.

Behöver man dyr utrustning för reklamfoto?

Våra tankar för dig som entreprenör

Du som entreprenör kan i många fall komma undan rätt kostnadseffektivt när det kommer till utrustning, vi har ju trots allt kameror med oss varje dag som vi även kan ta emot samtal på. För dig  som entreprenör rekommenderar vi investera i kunskapen genom lite tid för övning eller kanske en video på Youtube. ”En bra kamera gör inte en fotograf till en bra fotograf” – StudioVR F&V

Du som fotograf

För dig som fotograf kan det vara värt en liten investering i utrustning däremot är det inte alltid ett måste, kom ihåg att dina skills alltid väger tyngre – det är trots allt därför entreprenören anlitar dig.

Vi rekommenderar att du jobbar med det du har och skala upp med tiden. Under en lång tid hade vi på StudioVR tron på myten att utrustning direkt kommer leda till fler kunder men så är inte fallet, utan det är vad du skapar och vilken påverkan det du skapar har.

Till utrustningen! - Våra rekommendationer

Håll det enkelt med kamera

Vi rekommenderar alltid att hålla det enkelt, den kamera du har tillgång till, kanske är det din mobil eller kanske en systemkamera. När det kommer till systemkameror rekommenderar vi efter erfarenhet Sony A6/A7 & A9 serie, samt majoriteten av Canons moderna kameror, och slutligen Fujifilm – som vi använder idag. Självklart finns det fler märken men vi tror att detta är en bra start i ditt sökande.

Ljus, stativ & bakgrund väger tyngre än kameran

Ja du läste rätt. Ljuset och bakgrunden i dina produktbilder spelar i många fall större roll än kameran du använder för att ta bilderna. Det som ofta underskattas är rollen ljus & bakgrund har för dina produktbilder – Här rekommenderar vi att du fortsätter enkelt med en ljuskälla med mjukt ljus exempelvis en softbox.

Vi rekommenderar också bra bakgrund i en färg som gör det enkelt att redigera ut själva objektet. Kom ihåg att bilder tagna på en modern mobiltelefon oftast endast skiljer sig i ljuskänslighet från systemkameror. Den största skillnaden är därför helt enkelt djupet av färger hur kvalitén ser ut i sämre ljusförhållanden.

Om vi fortsätter på spåret vill vi oavsett om du använder en mobiltelefon eller en dyr system kamera att du investerar en bit i ett professionell och stabilt kamerastativ/tripod. Kända märken som Manfrotto & Benro kan nästan aldrig skada.

 

Innehållsförteckning:

Läs fler av våra inlägg

Vi har samlat de allra flesta av våra inlägg på vår inläggsida, klicka på knappen nedan för att snabbt komma till vår blogg och kanske läsa vidare på ett annat inlägg!

StudioVR - Reklam & Webbyrå
StudioVR - Reklam & Webbyrå

Denna artikeln är skriven av oss på StudioVR för att hjälpa ditt företag att växa. Bläddra gärna igenom fler av våra kostnadsfria artiklar eller om du vill lära dig mer kan du även boka ett kostnadsfritt visionsmöte genom att klicka på knappen nedan:

Optimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.