...

5 tips för en bättre hemsida

Innehållsförteckning:

Våra bästa tips för en bättre hemsida

I denna guide är vårt mål att gå igenom de allra viktigaste sakerna du kan göra för att få en bättre hemsida. Både Google och dina kunder älskar en optimerad sida som är enkel att använda. Att bygga en bra sida är inte alltid lätt, speciellt inte om man inte vet var man ska börja. Denna guide passar såväl nybörjaren som den erfarna som kanske behöver en liten påminnelse.

En bra hemsida kräver mycket förberedelse men framförallt mycket löpande arbete för att kontinuerligt hålla hemsidan på en bra nivå. Hemsidor blir trots allt sämre med tiden likt de flesta saker.

1. Mobilvänlig design

Numera är det svårt att undvika att faktumet att mer än hälften av all trafik på internet idag faktiskt kommer från våra mobiler. Både Google och dina kunder uppskattar en användarvänlig hemsida på alla enheter men speciellt mobilen. Vill ni ta steget längre kan det vara extra nyttigt att testa vad dina användare gillar på sidan när det kommer till den versionen på mobilen.

2. Hastighet spelar roll

Likt mobilvänlighet gillar både Google och dina kunder när hemsidan är snabb då det både underlättar navigationen och gör sidan mer behaglig. Ett bra första intryck är viktigt, en snabb sida ger alltid ett bra första intryck. En långsam sida säger däremot mycket, sådant intryck vill vi inte lämna på en potentiell kund, för då jobbar vi redan i en uppförsbacke innan vi ens kommit i kontakt med kunden.

3. Tydlig navigation​

Navigationen på sidan är bland det viktigaste på sidan. Här är all tid väl investerat då undersidor oftast nås via menyn och kontakt också sker via menyn (kontaktsidan). Det ska inte vara omöjligt för er potentiella kund att hitta det som kunden letar efter. Bra navigation gillas naturligtvis av sökmotorer som Google också vilket inte skadar.

4. Kontaktuppgifter

Det ska inte vara omöjligt att hitta viktig information som kontaktuppgifter. Vi rekommenderar alltid att kontaktuppgifter finns väl synligt på varje sida och att kontaktsidan är tydlig men en enkla sätt att nå er. Målet med de flesta sidor är trots allt att besökaren tar kontakt.

5. Löpande uppdateringar

Idag utvecklas allt väldigt snabbt, missa inte potentiella kunder bara för att hemsidan är gammal och jobbig att kolla på eller använda. Vi rekommenderar alltid att hemsidan överses och uppdateras minst 1 gång i månaden. Hemsidan är ert digitala hem och förtjänar sin tid. Har ni inte tid för att löpande uppdatera sidan så kan ni alltid kontakta oss.

Hur får jag en bättre hemsida med dessa tips?

Det allra viktigaste du kan göra för att din hemsida ska lyckas är helt enkelt ge tiden och resurserna som hemsidan faktisk förtjänar. Resurser måste inte alltid betyda höga kostnader men istället kanske det betyder att ni lägger mer fokus på sidans utveckling. Implementerar du våra tips så vet vi att du har kommit långt!

Vill du slippa att göra arbetet och få bättre resultat? Tveka då inte på att kontakta oss!

Innehållsförteckning:

Läs fler av våra artiklar​

Vi har samlat de allra flesta av våra inlägg på vår inläggsida, klicka på knappen nedan för att snabbt komma till vår blogg och kanske läsa vidare på ett annat inlägg!

StudioVR - Reklam & Webbyrå

StudioVR - Reklam & Webbyrå

Denna artikeln är skriven av oss på StudioVR för att hjälpa ditt företag att växa. Bläddra gärna igenom fler av våra kostnadsfria artiklar eller om du vill lära dig mer kan du även boka ett kostnadsfritt visionsmöte.

Optimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.